Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Velsmag. Dukkah kan laves på ingen tid, og det gode er, at du kan lave det med de krydderier og ingredienser, du kan lide, f.eks. spidskommen, sesamfrø, pinje- og græskarkerner.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Adventsgave: Giv et drys dukkah

Du spreder aroma på gavemodtagerens spisebord, når du forærer krydderiblandingen dukkah væk. Lav en stor portion, så der er nok til også at pifte din egen hverdagsmad op.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der kan holde rigtig længe og bruges på alverdens måder: Brug dukkah som drys på suppe, til mariander, oven på salater, eller nyd den blot sammen med lidt lækkert brød og god olivenolie. Opbevares mørkt og køligt.


Dukkah med hasselnødder, pistacienødder, fennikelfrø, korianderfrø og nigellafrø.

150 g hasselnødder

50 g pistacienødder, usaltede

3 spsk. fennikelfrø

3 spsk. korianderfrø

4 spsk. jomfru i det grønne/nigellafrø

2 tsk. havsalt

0,5 l patentglas

Sådan gør du:

1. Rist hasselnødderne på en tør og varm pande, indtil de får en smule farve, og skallen begynder at løsne sig. Lad dem køle en smule af, før skallen ’nulres’ af.

2. Kom pistacienødder, fennikelfrø og korianderfrø på en varm og tør pande, og rist krydderierne, indtil de begynder at frigive en fantastisk duft, og nødderne har taget lidt farve.

3. Kom alle ingredienser i en lille minihakker, og blend, indtil blandingen er forholdsvis fin – der må gerne være grovere stykker imellem. Kom dukkahen i et rent, lufttæt glas, og opbevar det et mørkt og køligt sted.


Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mad eller Ditte Ingemann, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden