Hjemmebag. Hveder skal være store og saftige som i Claus Meyers version.
Foto: Stine Christiansen

Hjemmebag. Hveder skal være store og saftige som i Claus Meyers version.

Mad

Claus Meyers nemme hveder - med den helt rigtige mængde kardemomme

Der skal hveder til bededag. Her er opskriften på nemme og saftige hveder fra Claus Meyer med en tilpas mængde kardemomme.

Mad
FOR ABONNENTER

Hvis du har glemt, hvorfor det nu er vi skal spise hveder på torsdag - dagen før store bededag, så er historien, at i gamle dage måtte bagerne ikke arbejde store bededag. Derfor bagte de dagen før, så folket - eller nok nærmere borgerskabet - havde mulighed for at få deres brød til helligdagen. Siden har det udviklet sig til en tradition, at man spiser hvederne aftenen før store bededag.

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce