Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth (alle fotos)
Foto: Columbus Leth (alle fotos)

Farverigt. Carsten Kyster laver forskellige lækre sydøstasiatiske shakes og læskedrikke.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ryst og rør: Lav sydøstasiatiske shakes i dit eget køkken

Kokken Carsten Kyster hælder et lille stykke Asien ned i forfriskende shakes and stirs.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Thailand er der en bølge af interesse for sodas og shakes – altså for det, vi kender som danskvand blandet med smagsgivere som for eksempel sirup og for blendede og rystede drikke baseret på frugt. I Bangkok finder du således restauranter, der har deres egne signatursodas og signaturshakes – jeg har endda fundet to små cafeer udelukkende med sodas på menukortet.

Det sjove ved at tage sodas og shakes op hjemme i køkkenet er, at mulighederne er uendelige. Du kan blande alverdens sirupper med din soda – og siruppen kan også bruges i cocktail, på yoghurt og i desserter. Vær dog opmærksom på, at du skal bruge en god gammeldags danskvand med hårde bobler, bløde bobler dur ikke til sodas.

Frugtshakes, som nogle vil kalde en smoothie, er både lækre, forfriskende og mættende, og de kan drikkes døgnet rundt: til morgenmad, i en eftermiddagspause, som en opkvikker, før maden som en aperitif i små martiniglas, en syrlig shake kan være en mundskyller mellem retterne, og ud på de små timer fungerer de også med alkohol.

1. Soda med asiatisk sirup, citrongræs og ingefær

Meget aromatisk, næsten som at være i et læskende asiatisk spabad. Læs opskriften:

2. Vandmelon-grape-granatæble-mynte-shake

Sød melon i kombination med bitter og ultrafrisk grape og granatæble fungerer perfekt med den urtede mynte. Læs opskriften:

3. Passionsmangoshake

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

En fantastisk frisk shake med solmodne thailandske eller pakistanske mangoer. Læs opskriften:

4. Soda manua (klassisk limedrik)

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Denne meget forfriskende drik findes overalt i Thailand og drikkes før og efter maden . Læs opskriften:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden