0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bag Claus Meyers berømte honningkage

Skal du have den perfekte honningkage til jul, så lav de første forberedelser allerede nu.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Maria P
Foto: Maria P

Forarbejde. Der er en del arbejde i Claus Meyers honnningkage. Men det er alle anstrengelserne værd.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om mindre end en måned er det 1. december, og hvis du vil nyde julemåneden med en seriøs omgang honningkage, er det nu du skal lave de første forberedelser. Den såkaldte fordej skal nemlig nemlig laves en måned i forvejen, hvor den bare står og venter på, at det bliver december. Når den har hvilet en måned, kan resten af kagen laves. Den er især god til et varmt glas æblegløgg.

HONNINGKAGESNITTER

20 stk.


FORDEJ (laves minimum 1 måned før)
500 g honning
500 g hvedemel

HONNINGKAGEDEJ:
2 æggeblommer
10 g potaske
1 kg honningkagefordej 5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær 5 g stødt nellike 10 g hjortetaksalt

ÆBLEKOMPOT:
500 g syrlige æbler, fx belle de boskop
250 g sukker
50 ml æbleeddike

SMØRCREME:
200 g blødt smør 200 flormelis

DESUDEN:
100 g mørk chokolade til overtræk

FORDEJ:
Varm honningen op til 40-50°. Ælt den varme honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. Bemærk! Fordejen bliver hård og nogle gange stenhård – det er der ikke noget galt i. Der sker en kemi