Torben Klitbo forlod Cofoco efter uenighed med sin partner. Nu er han tilbage.
Foto: Kristian Holm

Torben Klitbo forlod Cofoco efter uenighed med sin partner. Nu er han tilbage.

Mad

Cofoco-stifter gør comeback med deli

Torben Klitbo åbner Quartier på Værnedamsvej, der vil servere alt fra lam til østerssandwich

Mad

Det er langt fra tilfældigt, at Torben Klitbo har døbt sin nye deli 'Quartier', som på fransk betyder kvarter. Når han om et par uger slår dørene op, er der tale om et gastronomisk comeback i enhver forstand. Han har genkøbt præcis det lokale på den evigt populære Værnedamsvej, hvor han i nullerne åbnede successen Les Trois Cochons og siden Cofoco Le Marché. Han er dermed tilbage i smørhullet midtimellem Frederiksberg og Vesterbro, hvor han vil satse på mad ud af huset.

»Det bliver en deli ganske uden dogmer. Vi kommer til at lave alle former for take away, lige fra en mexicansk buffet til en enkelt Po’ Boy, som er en sandwich med friterede østers. Man kan endda supplere med en lille flaske champagne med et sugerør i. Eneste kriterium er, at det skal smage godt«, siger Torben Klitbo, der erklærer, at han glæder sig til vende tilbage til en helt jordnær forretning.

»Jeg har ikke lyst til en kæmpe virksomhed med masse mennesker lige nu. Jeg vil gerne bare stå og partere et lam og tale med de kunder, der kommer ind. Det glæder jeg mig helt oprigtigt til«.

Kendt for Cofoco-succes

Klitbo er kendt som en af dansk gastronomis mest succesfulde iværksættere, der med Cofoco-kæden skabte et forretningsmæssigt nybrud med en række prisvenlige restauranter, nye former for takeaway og færdigmad til detailhandlen. Sidste år måtte han efter mange uenigheder med resten af ejerkredsen forlade virksomheden, og han lægger ikke skjul på at deli’en er en form for genstart, både forretningsmæssigt og i tilværelsen.

»Jeg har det lidt, som dengang jeg blev færdig med gymnasiet. Verden ligger åben igen efter mange år med et ufatteligt stort antal arbejdstimer, og jeg kan gøre, hvad jeg vil. Det er ingen hemmelighed, at jeg er omfattet af en konkurrenceklausul, som gør at jeg ikke kan åbne en restaurant lige nu, så nu begynder jeg med deli’en, men det kan sagtens være, det den udvikler sig til en restaurant med tiden«, siger Torben Klitbo, der efter afskeden med Cofoco ikke må drive restaurant før i 2018.

Drømmer om en fiskehandel

Han afviser dog på det bestemteste, at han har planer om at genskabe noget, der minder om Cofoco. Torben Klitbo har ingen intentioner om at opbygge endnu en restaurantkæde.

»Deli’en er starten på noget nyt, men hvad det bliver, ved jeg ikke helt endnu. Det handler mest om at bygge en ny identitet og en ny DNA op. Mit ønske er grundlæggende at udbrede god mad til så mange som muligt, men ikke i form af endnu en restaurantkæde. Lige nu drømmer jeg for eksempel om at åbne en rigtig specialforretning, måske en fiskehandel«, forklarer han.

38-årige Torben Klitbo har allerede prøvet det meste i en branche, der er kendt for at være umådeligt slidsom og konkurrencepræget. Blandt andet har han i årevis ligget i gastronomisk krig med de indædte konkurrenter fra Madklubben, hvis stifter Anders Aagaard ironisk nok også er ved at åbne en restaurant på netop Værnedamsvej. I samme gade har hans gamle samarbejdspartnere fra Cofoco hovedkvarter.

»Der er ikke noget ondt blod mellem os i dag. Vi drikker gerne en kop kaffe sammen. Men med alt det, der er sket de sidste mange år, er det da lidt sjovt, at vi nu - Cofoco, Madklubben og jeg selv - allesammen er tilstede på Værnedamsvej«, siger han med den tilføjelse, at konkurrencen vil komme de lokale kunder til gode.

»Konkurrence er godt og nødvendigt, specielt i en branche som vores. Konkurrenterne er det, der gør, at man ikke går ud og køber en flot sportsvogn, men i stedet investerer alt, hvad man har i sin restaurant. Det er det, der i sidste ende skaber succes«, slutter han.

Quartier slår dørene op i begyndelsen af februar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce