0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Danskerne køber mere og mere tang

Udvalget af tangprodukter er steget markant samtidig med at mange nye firmaer arbejder på at dyrke tang.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Savtang, vingetang, sølflager, tang-snaps, fuldkornstangmel, syltet blæretang, dulse fra Island, tangpestoer med tomat, tangbacon og tangpasta. På ganske kort tid er udvalget af tangprodukter i Danmark eksploderet, seks-syv firmaer kæmper om forbrugernes gunst, og mindst fem steder i Danmark arbejdes der på at dyrke tangarter som sukkertang, vingetang og blæretang kommercielt.

Samtidig er der to nye kogebøger om tang på vej fra danske forlag, heriblandt ’Tang - et hav af mad’, der udkommer på fredag.

»Der er kommet lidt hul på det efter en meget langsom start«, siger Ole G. Mouritsen, professor og tangentusiast, der har udgivet flere bøger og videnskabelige studier om tang.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce