Den kan næsten ikke blive mere fransk end artiskokker og en perfekt vinaigrette.
Foto: Chris Tonnesen

Den kan næsten ikke blive mere fransk end artiskokker og en perfekt vinaigrette.

Mad

Opskrifter: Forførende artiskokker med den perfekte vinaigrette

Heldige franske skolebørn får artiskokker til frokost. Vi bør også favne den fantastiske spise.

Mad
FOR ABONNENTER

Artiskokken ligner mest af alt noget, der ikke vil spises – men det skal den! Kogt og varm eller lun med smeltet smør, en cremet sauce som hollandaise eller mousseline eller kold med tatarsovs, mayo, smør og citron eller vinaigrette. Friteret, sauteret eller for de små violette eksemplarers vedkommende rå. I risotto, på pizza, i tapenade. Der er så mange vidunderlige måder at angribe tidslernes konge på. Eller tidslernes blomst for at være helt præcis.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce