Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sprødt. Salater er meget mere end iceberg, tomat og agurk. Det demonsterer Meyers Salater til fulde.
Foto: Line Thit Klein

Sprødt. Salater er meget mere end iceberg, tomat og agurk. Det demonsterer Meyers Salater til fulde.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 sprøde hjerter til Meyers salatbog

Meyers Madhus demonsterer endnu engang gastronomisk overskud med en bibel af en salatbog.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det seneste udspil fra gastro-institutionen Meyers Madhus er en laber bog med de sædvanlige appetitvækkende billeder i dæmpede farver og med serveringer, der er stylet som lingerimodellerne hos Victorias Secret.

Det er en datingtjeneste for mennesker, der gerne vil møde nye spændende grøntsager. Pædagogisk skrevet med oplysende indledning om salatkunstens finesser. Og med et vid, der peger ud over de mest trivielle grønne banaliteter. Årstid for årstid går vi frem i galant gåsegang, så alle vækster og garniturer – i denne sammenhæng er kød en garniture – kan få deres femten minutter i rampelyset. Og naturligvis også nogle af tidens spiselige hipsters: havtorn, pak choy og de hjernegode tyttebær.

Der, hvor det imidlertid virkelig rykker fra, er der, hvor man kan mærke en forbindelse. En connection fra billedet og teksten til mavsen. Og det sker heldigvis flere gange i bogen.

Som i karrybagte gulerødder med yoghurt. Det er en intet mindre end genialt smagende ret. Det er endda nemt. Forholdsvis let. Billigt er det også. Og så er det sundt.

Man bliver også helt forelsket, når det helt enkle stiller sig prunkløst an: japansk kålsalat med gomadressing.

En af bogens store kvaliteter er, at den peger på, at salater godt kan være varme. Det er man nemlig tilbøjelig til at glemme – også selv om genren kan prale af en genial klassiker som ’varm kartoffelsalat’. Den er imidlertid ikke medtaget, men så er der en lun rodfrugtsalat, der godt kunne blive en fast gæst i denne skribents vinterkøkken. Og de bagte pastinakker med salsa af sveskeblommer og havreknas kommer også klart til en second date.

Man bliver også helt forelsket, når det helt enkle stiller sig prunkløst an: japansk kålsalat med gomadressing. Det er forskellige slags grov kål i en asiatisk marinade, der smager, så hele koret fra ’Jordens søjler’ synger i ens øren, og godt nok skal man lige en tur omkring den kinesiske købmand for at hente lidt miso, mirin og riseddike. Men det er omvejen værd, for tro mig, den salat kommer til at ledsage mangen en stegt kylling og kotelet i den kommende vinter, hvis først man prøver den.

Selv om man er en trofast sjæl, kan man godt gå på Tinderdate med diverse grove gutter og gutinder ved hjælp af Meyers bog. Der er et liv hinsides kogt broccoli og iceberg i de kolde måneder. Endda et særdeles velsmagende liv.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden