Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ivan Riodan Boll
Foto: Ivan Riodan Boll

Forsamlet. Siden 60’erne har (fra venstre) Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen og Søren Gericke arbejdet for at trække dansk gastronomi ud af dødvandet. Nu er de fire kokkekoryfæer samlet igen i et fælles projekt om at lære danskerne at spise østers.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gastronomiens fædre vil gøre østers til allemandsspise

De har været med til at skabe grundpillerne for dansk gastronomi. Nu har de fire koryfæer Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke og Hans Beck Thomsen samlet sig om et nyt projekt. Nemlig om at lære danskerne at spise østers. Også til hverdag.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For mange tusinde år siden var østers en del af den daglige kost. Det viser arkæologiske udgravninger af 6.000-7.00 år gamle køkkenmøddinger. Men selv om stenalderkost igen er på mode, så er østers ikke blevet en del af hverdagsmaden. For mange opfatter østers en overklassespise eller noget, der kun bliver serveret ved helt særlige lejligheder. Og for en del er det helt utænkeligt at spise.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden