0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmeldelse: Køkkengenvej er belagt med pulver og dåsemad

Ny kogebog vil gøre køkkenarbejdet lettere, men mange af opskrifterne nærmer sig madsminke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Betina Hastoft
Foto: Betina Hastoft

Snyd. Det gælder om at komme så let om ved køkkenarbejdet som muligt, men ifølge Henrik Paller er det lidt for billigt sluppet.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Min gamle matematiklærer på Skt. Annæ Gymnasium sagde altid, når han havde mistanke om snyd, afskrift eller andre former for fagligt fifleri, de vise ord: »I snyder kun jer selv!«.

Og det var ikke en gammeltestamentlig tankegang, der lå bag; blot det simple forhold, at hvis man snyder i årets løb, betaler man regningen ved det grønne eksamensbord.

Sådan er det nok også, hvis man eksempelvis følger Julie Heys opskrift på en lækker jordbærkage. Hun foreslår nemlig, at man i stedet for at samle en dej og bage mørdejsbunden, pensle den med smeltet chokolade, fylde den med lækker hjemmekogt vaniljecreme, pynte med jordbær, inden man overtrækker med en smule eventuelt sauterne-smagssat gelé, køber en mazarinkage, pakker den ud, pisker et gult cremepulver og lægger det ovenpå, inden man garnerer med en bakke jordbær i kvarter.

Og det kan godt være, at resultatet ligner en uambitiøs konditors drøm, men så såre gæsterne har sat tænderne i det første stykke, vil de erfare, at kagen ikke scorer ret mange point på Mette Blomsterberg-skalaen, men til gengæld ringer i top for så vidt angår Dr. Oetker-point. En klam fidus, intet mindre. Ja, faktisk nærmer det sig en ondskabsfuld practical joke at servere noget, der ser lækkert ud, men er sminket halv- og helfabrikat.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter