0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

5 hjerter: Et monument af velsmag man husker længe efter måltidet er spist

På Kadeaus nye knopskud sidder maden lige i skabet med blærede kombinationer og smukke serveringer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Velsmag. Hos Kadeaus nyeste skud på stammen, Nabo på Christianshavn, er der kræset for både smag og udtryk på tallerkenerne.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mad kan rumme kultur og historie, helhjertet tanke og fup og fidus. Man kan føre politik på mad, skabe venner og fjender og krig og fred. Man kan erklære sin kærlighed med et måltid, og man kan være uforskammet med et. Mad kan gøre én syg, men i andre tilfælde kan det give én dyb velvære, som varer i lang tid og mærkes i hele kroppen. En velvære, der har samme urmenneskekarakter som den, man føler, når man varmer sig ved et bål.

I de lokaler, hvor Eldorado før lå, har bornholmerne fra Kadeau nu åbnet Nabo, en uhøjtidelig restaurant i bistroklassen, der også serverer morgenmad og frokost. Dagen efter min kone og jeg havde spist der, sad måltidet stadig i os som en varme, og jeg tænkte på det, mens jeg vaskede op, og mens jeg stod under bruseren.

Sjovt, som tingene gerne må have et anstrøg af det frastødende, før vi finder dem rigtig delikate. Sådan var det med min kones første vin – vi valgte begge stedets fireretters menu med tre glas vin til, hun fik fisk og jeg kød. Det var den eneste vin den aften, der smagte som fuldbyrdet naturvin, resten var mere konventionelle, og det første, hun bemærkede, var, at den lugtede af ost. Smagen var dog ikke af ost, men af riesling med syre og gær, der vakte mindelser om cider – også fordi sådan en er så frugtig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts