Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Slankekur. Stenalderkuren fik hårde ord med på vejen i TV2-serien En kur der dur, selvom flere af deltagerne tabte sig adskillige kilo. Kritikken lød på for meget kød i kosten.
Foto: Per Folkver

Slankekur. Stenalderkuren fik hårde ord med på vejen i TV2-serien En kur der dur, selvom flere af deltagerne tabte sig adskillige kilo. Kritikken lød på for meget kød i kosten.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madskribenten: Jeg har set en Tv-kur, der slet ikke dur

Er TV 2-serien 'En kur der dur' for farvet af eksperternes egeninteresser?

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er den bedste kur at drikke juice hver dag? Eller spise mad med ultrahøjt fedtindhold? Eller måske den populære stenalderdiæt?

For nylig fik jeg endelig taget mig sammen til at se TV 2’s serie 'En kur der dur', som havde sat sig for at kåre den bedste slankekur ved at sætte overvægtige danskere til at gå på fem af tidens populære diæter.

Det var underholdende, på sin vis lærerigt og helt og aldeles farvet af eksperternes fordomme, tågede logikker og egeninteresser.

LÆS ARTIKEL

Programmerne var fra første færd helt uklare på, hvad ’en kur der dur’ egentlig skulle vurderes på. Juicekuren virkede elendigt som slankekur, men fik 4 ud af 5 point af ekspert nr. 1, ernæringsterapeut Louise Bruun, fordi den var et »en form for boost til noget fremadrettet«.

Så skidt med, at din krop fortærer sine egne muskler på kuren.

Stenalderdiæten, hvor deltagerne tabte rigtig meget af det farlige fedt om organerne, fik anderledes hårde hug:

»Grundlæggende synes jeg faktisk ikke, det er en slankekur, mere en slags religion«, sagde ekspert nr. 2, tv-lægen Jerk. W. Langer, mens Bruun afviste den helt, fordi den indeholdt for meget kød. At den ’duede’, måtte komme i anden række.

I testen af den populære Dukandiæt tabte den kvindelige deltager 7 kilo og 11 cm i livvidde, den mandlige 13,5 kilo og 10 cm om livet, hvad der gjorde den til den meste effektive kur i hele programmet. De to deltagere syntes, at den var nem at gå til. Men eksperterne skulle ikke nyde noget.

»Den kræver for meget af én«, sagde Langer og gav den 3 point. For meget protein og fedt, sagde diætisten og gav den 1 point. Laveste score til den mest effektive diæt.

5:2-diæten, hvor den ene deltager stort set ikke tabte sig (1,6 kilo) og den anden tabte 9 kilo med en meget høj startvægt, endte derimod med kåringen som ’en kur der dur’.

»Du får et vægttab; den er nem at udføre; helbredsmæssigt er den rigtig god. Jeg synes, det er en fantastisk kur«, smilede diætisten Louise Bruun.

Til dem, der ikke måtte vide det, går 5:2-kuren ud på at sulte sig i to dage og spise helt almindeligt i 5 dage. Slik, kunstige farvestoffer, håndværkere med tandsmør, everything goes. Den er så sund og usund, som man gør den til.

Mens udsendelsesrækken kørte, udgav diætist Louise Bruun bogen ’Sund og slank med 5:2’ og strøg ind som nr. 1 på bestsellerlisten. Så på den måde var det alligevel den kur, der duede. Bare ikke nødvendigvis for os andre.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden