tendens. For tiden vælter det ind på redaktionen med bøger om slankekure.
Foto: Lars Dahlager

tendens. For tiden vælter det ind på redaktionen med bøger om slankekure.

Klummer

Nu kommer 7:0-kuren

Madskribent Lars Dahlager lancerer nu den mest effektive slankekur.

Klummer

Vi studsede lidt, da vi forleden kiggede i bunken af slankebøger, der var kommet til redaktionen de seneste uger, og som alle kræver, at man faster eller spiser meget lidt i visse af ugens dage.

Der var kommet endnu en bog i den efterhånden lange række af ’5:2’-slankebøger, hvor man skal nøjes med 500 kalorier to dage om ugen – denne gang ’den letteste vej til mere 5:2’.

Der var kommet ’6:1-kuren’, som proklamerer, at du med den kan ’leve det søde liv med faste 1 dag om ugen’. Og så havde vi fået bogen ’4:3-kuren’, hvor man faster hver anden dag.

Det tog os ikke lang tid at se hullet i markedet: »Nu mangler vi kun 7:0-kuren, hvor man faster alle ugens dage, lige indtil man når sin idealvægt«, sagde jeg. Jeg ringede til Politikens Forlag, men de mente, at det markedsføringsmæssigt ville være problematisk og måske ligefrem uetisk og ansvarspådragende: »Nu er jeg jo ikke ekspert, men kan man ikke dø af at holde op med at spise?«, sagde redaktøren.

Det viste sig at være en reel risiko. Så her er min nye idé. Hvad med en ’7:0-kur’, hvor man spiser mad hver dag? Ja, jeg ved, det lyder radikalt. Eksperterne vil nok sige, at ’det er ikke en diæt, man kan overholde’, og ’det ligger for langt fra danskernes kostvaner, at de ikke er på en eller anden form for periodisk slankekur’. Men jeg tror, jeg har fat i noget.

I ’7:0-kuren: Spis ordentlig mad’ spiser du i ugens første syv dage det, din krop har behov for, og som smager godt og er vellavet. Mærk efter, om du er mæt.

Sluk tørsten i afkølet h2o, da flydende kalorier ikke mætter. Medmindre det er weekend. Så skal du drikke naturvin. Det er så dyrt, at du ikke har råd til at drikke for meget.

Køb aldrig noget, der anbefales af tegneseriefigurer eller på anden måde er markedsført mod nogen under 25 år (f.eks. Kim’s Funny HAHA baconchips). Køb i det hele taget aldrig noget, du har set en reklame for. Køb aldrig ind, når du er sulten. Spis ikke, bare fordi du keder dig. Føl skam, når du bryder reglerne, og kompenser ved at gå i fitnesscenteret. Tilmeld dig DHL-løbet før sommerferien. Bliv forelsket i nogen, der ikke vil have dig, og brug det som motivation. Bestem dig for at kunne passe de Acne-størrelse-31-jeans, der sad så godt, da du var 37. Få nok søvn – søvnmangel giver insulinresistens og øger sulthormonerne. Lad være med at stress-spise. Lad være med at gå rundt med stress. Drik mere naturvin.

Det er råd, der virker. Den kur kan kun blive en bestseller.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden