0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Adam Aamann: Pil din fjordreje selv

De er dødbesværlige, de hele fjordrejer. Men man får langt mere smag, hvis man piller selv. Og så er det meget billigere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Adam Aamann tilbereder fjordrejer over bål i haven.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fjordrejer er for mig den ultimative sommerhalvårsråvare, der sammen med aspargesene symboliserer forår, sommer, sol, blå himmel og den frihed, der er forbundet med livet på denne årstid.

Fjordrejer har ved tilberedning en helt særegen parfumeret duft, næsten på niveau med safran. Duften af de første fjordrejer, der rammer en varm pande, eller en fjordrejebisque, der står og bobler, har brændt sig ind i min hjernebark. Den bringer mig øjeblikkelig tilbage til min tid som ung kok på restaurant Tinggården i Asserbo, hvor jeg for første gang fik skærpet sanserne af en overflod af saftige lokale råvarer.

Fjordrejer eller roskilderejer, som de også kaldes, bliver betragtet som de mest eksklusive rejer herhjemme på grund af deres lette subtile parfumerede smag, men også i høj grad, fordi de er så tidskrævende at pille. Fjordrejen er ca. 5 cm lang, grå og let gennemsigtig i rå tilstand og skifter farve til lyserød/rød ved tilberedning.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce