0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
OPSKRIFT

Linseragù med svampe og nødder

Du kan sænke dit klimaaftryk syv gange hvis du i stedet for at spise spaghetti bolognese laver den her grøntsagsragù, der i smag og konsistens minder om en kødsauce og er derfor det perfekte alternativ til en bolognese. Er du alene kan du fryse resten ned i mindre portioner til senere brug.

28. april 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 35 min.

Ingredienser

3 gulerødder
200 g brune champignoner
50 g grønkål
2 fed hvidløg
1 rødløg
50 g hasselnødder
2-3 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. balsamico
1 ds. hakkede tomater
2,5 dl grønne linser
3 dl grøntsagsfond
2 laurbærblade
salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum
skallen fra 1 økologisk citron
350 g spaghetti

1.

Skræl gulerødderne og rens champignoner og grønkål.

2.

Skær grøntsagerne i grove stykker.

3.

Pil rødløg og hvidløg, og skær rødløget i kvarter.

4.

Kom det hele i foodprocessoren med hasselnødder og blend det sammen til en ensartet masse.

5.

Steg massen i lidt olie i ca. 10 min., til den er blød og gylden.

6.

Tilsæt balsamico, hakkede tomater, linser, fond og laurbærblade.

7.

Lad det simre i 30 min. under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber. Tip: Tilsæt mere vand hvis retten er for tør.

8.

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

9.

Tilføj hakket basilikum og citronskal til retten lige inden servering.

10.

Anret spaghettien i dybe tallerkener med den varme ragù hen over. Tilføj friskkværnet peber og et skvæt olivenolie og evt. revet parmesan.

Redaktion:

Redaktør: Mette Mølbak

Tilrettelæggelse og produktion: Louis Raaschou

Assistent: Marie Vogelius

Tak til: Hahnemanns Køkkens for lån af lokaler

Annonce

  • Efterårs­mad
  • Grønt studieliv
    24 nemme, billige og grønne opskrifter, der redder dit studieliv
  • Maja Ambeck Vase
    Gå på æblerov