0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
OPSKRIFT

Vegetarlasagne med knoldselleri og svampe

28. april 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Arbejdstid: 1 t. og 15 min.
Samlet tid: 2 t. og 15 min.

Ingredienser

Grøntsagsragù:

1 flaske passata tomatsovs (700 g) eller to dåser flåede tomater
5 fed hvidløg
salt og peber
300 g knoldselleri
4 gulerødder
1 stort løg
1 courgette
250 g champignon
olivenolie
1 lille bundt timian, plukket
1 lille glas rødvin
3 dl grøntsagsfond
2 laurbærblade
salt og peber
25 g smør
1 tsk. soja

Mornaysauce:

50 g smør
5 spsk. hvedemel
1 l sødmælk
75 g revet parmesanost eller anden ost
muskatnød
salt og peber

Lasagne:

1 pakke pastaplader (18-20 plader alt efter bradepandens størrelse)
1 frisk mozzarella
ekstra parmesanost
4 spsk. rasp
25 g smør
olivenolie

1.

Blend passata med hvidløg, og smag den til med salt og peber. Hæld det i en stor gryde og lad det simre imens du steger grøntsagerne.

2.

Skær selleri, gulerødder, courgette og løg i små ensartede tern. Champignon skæres i tynde skiver.

3.

Hæld olivenolie på en varm pande, og tilsæt løg, knoldselleri og gulerødder. Steg grøntsagerne i små hold, så der kan komme fin farve på alle tern, og hæld dem i sovsen efterhånden som de bliver stegt.

4.

Steg courgetteternene gyldne i ny olie, og overfør dem til saucen.

5.

Steg svampe og timian i lidt mere olie. Når svampene begynder at smide væske, tilsættes en klat smør. Steg videre i et minut og overfør til saucen.

6.

Hæld et lille glas rødvin i panden, lad alkoholen stege af, indtil vinen er reduceret til cirka halvdelen, og tilsæt det til saucen.

7.

Smag grøntsagsragùen til med soja, salt og peber (den kan godt tåle rigeligt, da intensiteten dulmes lidt, når lasagnen bages), og lad det stå og simre. Tænd ovnen på 200 grader.

8.

Smelt smørret i en stor gryde. Hæld melet i gryden, og pisk det sammen til en melbolle. Lad melbollen stege af i et minuts tid, så du fjerner smagen af mel.

9.

Hæld mælken i lidt efter lidt, og pisk godt, så der ikke er nogen melklumper.

10.

Kog saucen forsigtigt op under omrøring. Lad den koge et par minutter, til den bliver tyk, og tilsæt revet ost. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

11.

Saml lasagnen: Start med et tyndt lag ragù i bunden, derefter et lag mornaysauce, som dækkes med pastaplader. Gentag i tre-fire lag og gem lidt ekstra mornaysauce til toppen af lasagnen.

12.

Hæld mornaysauce på det øverste lag lasagneplader og fordel groftrevet mozzarella ud over. Drys med rasp og revet parmesan, dryp lidt olivenolie på, og placer smørklatter ud over toppen.

13.

Bag lasagnen ved 200 grader i cirka 45 minutter - tjek gerne til den undervejs. Hvis overfladen er sprød og gylden, sætter du temperaturen ned til 180 grader.

14.

Server lasagnen med en grøn salat og et godt brød.

Redaktion:

Redaktør: Mette Mølbak

Tilrettelæggelse og produktion: Louis Raaschou

Assistent: Marie Vogelius

Tak til: Hahnemanns Køkken for lån af lokaler

Annonce

  • Søren Staun Pedersen
    Græskargrasat
  • Chris Tonnesen
    24 udvalgte juleopskrifter
  • Maja Ambeck Vase
    Gå på æblerov

Annonce