0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
OPSKRIFT

Curry med kikærter og blomkål

Smag på Indien med denne grøntsagscurry, der både kan spises som den er eller med ris eller naanbrød.

28. april 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Arbejdstid: 20 min.
Samlet tid: 40 min.

Ingredienser

2 spsk. kokosolie eller anden neutral olie
1 løg
4 fed hvidløg
15 g frisk ingefær
200 g blomkål
200 g kartofler
salt og peber
1 spsk. garam masala
1 tsk. tørret gurkemeje
2 dåser kikærter
2 dåser kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
salt fra 1 lime
1 bundt koriander
eventuelt finthakket chili
cashewnødder

1.

Finthak løg, hvidløg og ingefær.

2.

Fordel blomkål i små buketter, og skær kartofler i små tern.

3.

Varm olie op i en stor gryde, og tilsæt hvidløg, løg og ingefær. Krydr med salt og peber, og lad det svitse i 3-4 minutter, indtil løgene bliver skinnende og en anelse brune i kanterne.

4.

Tilsæt garam masala, gurkemeje og kikærterne, og svits videre i ca. 5 minutter, indtil kikærterne tager en smule farve.

5.

Tilsæt ternene af kartofler og buketterne af blomkål, og krydr med salt og peber.

6.

Tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad retten småsimre i ca. 35 minutter under jævnlig omrøring.

7.

Tilsæt til sidst limesaft og hakket koriander. Smag til med salt og peber, og eventuelt en anelse chili.

8.

Server retten som den er eller sammen med ris eller fladbrød. Prøv også at toppe retten med ristede cashewnødder og frisk koriander.

Redaktion:

Redaktør: Mette Mølbak

Tilrettelæggelse og produktion: Louis Raaschou

Assistent: Marie Vogelius

Tak til: Hahnemanns Køkkens for lån af lokaler

Annonce

  • Chris Tonnesen
    24 udvalgte juleopskrifter
  • Søren Staun Pedersen
    Græskargrasat
  • Maja Ambeck Vase
    Gå på æblerov

Annonce