Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mie Brinkmann
Foto: Mie Brinkmann

Brune kartofler eller brunede kartofler. Kært barn har mange navne. Her er den bedste opskrift fra Lars Sonne-Hansen.

Så kan det ikke gå galt: Skudsikre brunede kartofler

Hvordan laver man de bedste brunede kartofler? Her er den bedste opskrift ifølge Lars Sonne-Hansen.

Opskrifter

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Opskrift til 3 personer

Ingredienser

1/2 kg små runde kartofler

1/2 dl sukker

2 spsk. vand

15 g smør

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en kødnål eller spids kniv.
  2. Hæld vandet fra, og hæld straks koldt vand over.
  3. Pil dem, mens de er varme, og stil dem koldt. De skal være helt gennemkolde.
  4. Rør sukkeret ud i vand, og kom det på en varm pande af stål eller støbejern.
  5. Undgå alle former for slip-let belægning.
  6. Kog vandet væk for jævn varme (f.eks. trin 6 ud af 10). Sving evt. panden let. Metoden sikrer, at sukkeret smelter mere jævnt og man ikke risikerer, at noget af sukkeret brænder på undervejs.
  7. Der er ingen grund til at bruge redskaber. Vælger man redskab skal det være af stål. På træ eller plastik vil karamellen sætte sig fast. Når vandet er kogt væk, og karamellen har den ønskede farve, kommes smør i.
  8. Lad det skumme op. Når skummet er væk, tilsættes de kolde kartofler. De skal være kolde – ellers har de tendens til at gå i opløsning med karamellen.
  9. Det er underordnet, om kartoflerne er tørre eller fugtige. Sving kartoflerne i panden, til de er gennemvarme (test det ved at stikke en kødnål ind i midten, og mærke på den efterfølgende), og karamellen svøber sig smukt om kartoflerne. Det tager 10-12 minutter.
  10. Server dem straks.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden