0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Æblemarmelade med kardemomme og rosiner

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ingredienser:

600 g æbler
300 g lys rørsukker, eller lidt mere efter æblernes syrlighed
1 dl vand
2-3 tsk. stødt kanel
evt. 2-3 hele kanelstænger a 5 cm
1 vaniljestang
12 grønne kardemommekapsler
evt. atamon til skylning af glas

Sådan gør du
Fjern kernehuset, og skær æblerne i både. De kan skrælles efter behov, men det er ikke nødvendigt.

Æblerne kommes i en gryde sammen med sukker og vand. Drys med kanel, og tilsæt kanelstængerne.

Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud, tilsæt både korn og stang, og lad den koge med sammen med kardemommekapslerne.

Lad æblerne koge, til du har en god, tyk marmelade. Tilsæt mere vand om nødvendigt.

Æblerne indeholder tilstrækkelig meget pektin til, at marmeladen stivner af sig selv, så du behøver ikke at tilsætte geleringsmiddel.

Skold sylteglassene, og skyl dem eventuelt med atamon, før du hælder marmeladen i. Glassene lukkes til med det samme. Marmeladen har en holdbarhed på minimum seks måneder.

Stil marmeladen køligt og mørkt, gerne i køleskabet eller i spisekammeret.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts