Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

streetfood. Nudelsuppen er en klassiker fra det thailandske gadekøkken.
Foto: Nadia Mathiasen

streetfood. Nudelsuppen er en klassiker fra det thailandske gadekøkken.

Opskrifter

Nudelsuppe med oksekød, bønnespirer og koriander

Mens japanerne har deres ramen og vietnameserne deres pho, har thaierne deres kuay tiew nua. Den får sin kraft fra okseben, varme krydderier og flere timers blid boblen på komfuret.

Opskrifter

Sådan gør du: 1. Kom okseben, korianderrødder, bladselleri, gulerod, porretop, stjerneanis og kanelstænger i en stor gryde, og hæld cirka 3 liter vand i gryden, eller til det dækker indholdet. Bring i kog, og skum af. Lad gryden simre i mindst 3 timer, og sigt suppen. Der skal være cirka 1,5 liter tilbage. Tilsæt mørk soja, fiskesauce, sukker og hvid peber. Smag til med yderligere sukker og fiskesauce hvis nødvendigt. Savner suppen intensitet, kan man koge den yderligere ind. Sørg dog for at være varsom med fiskesaucen, så den ikke bliver for salt.

2. Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken. Steg oksesteaks efter ønske på en pande i lidt olie. Lad dem hvile, og skær dem derefter i tynde skiver. Snit koriander og forårsløg.

3. Anret risnudlerne i suppeskåle, og top med oksesteak i skiver, koriander, forårsløg, bønnespirer og ristet hvidløg i olie. Servér med ris- eller lagereddike med chilipeber i skiver, sukker, fiskesauce og groft chilipulver, som hver medspiser smager til ved bordet.

Tip

For at lave ristet hvidløg i olie stødes et par hvidløgsfed i morter eller presses. Steg det gyldent i 1/2 dl smagsneutral olie, og tag det straks af varmen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce