Udskiftelig. Grøntsagerne kan erstattes af persillerod og selleri i tern samt andre kåltyper.
Foto: Nadia Mathiasen

Udskiftelig. Grøntsagerne kan erstattes af persillerod og selleri i tern samt andre kåltyper.

Opskrifter

Hønsekødsuppe med kødboller, kål og gulerødder

Den klassiske hønsekødssuppe får her et tvist med hjemmelavede kyllingekødboller, to slags kål og gulerødder i stave.

Opskrifter

Sådan gør du:


1. Kom kyllingeskrogene i en stor gryde, og dæk dem med vand. Tilsæt suppegrønt, og bring gryden i kog. Skum af, og lad det simre i tre timer. Sigt suppen, og smag til med salt og peber.

2. Hak løget, og snit persille og purløg fint. Rør det med kyllingefars, æg, hvedemel, rasp og salt og peber. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og form farsen til små kødboller med en teske. Lad dem simre i cirka 4 minutter, til de lige akkurat er tilberedte.

3. Snit savoykål fint. Skræl glaskål og gulerødder, og skær dem i stave. Bring suppen i kog, og lad grøntsagerne simre med i et par minutter. Fordel kødbollerne i suppeskåle, og top med grøntsager og suppe.

4. Servér med godt brød.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce