KLASSIKER. Frikassé er en klassiker, der her er lavet som sommerbuk og årstidens absolut bedste grønt.
Foto: Nadia Mathiasen

KLASSIKER. Frikassé er en klassiker, der her er lavet som sommerbuk og årstidens absolut bedste grønt.

Opskrifter

Frikassé med sommerbuk og forårsgrønt

Bov er en af de sejere udskæringer, der skal have længere tid i gryden sammenlignet med den mere møre kølle bagtil. Du kan dog også benytte sidstnævnte, men sørg da for at justere kogetiden. Kødet skal blot simre, til det lige akkurat er mørt.

Opskrifter

Sådan gør du:

1. Kom sommerbuk, laurbærblad, peberkorn, porretop og gulerod i en gryde, og dæk med vand. Bring i kog, og skum af undervejs. Skru ned for blusset, og lad kødet simre i ca. 1- 1,5 time, til det er mørt. Sigt kogelagen, gem kødet, og kasser suppeurterne og krydderierne.

2. Klargør fyldet. Skyl asparges, trim og skrub gulerødderne og bælg ærterne. Læg de hvide asparges på et skærebræt, og skræl stænglen fra hovedet og ned mod enden. Knæk enden af, hvor den giver efter, og skær asparges i mindre stykker. Skær gulerødderne i mindre stykker, hvis nødvendigt.

3. Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det grundigt sammen. Pisk kogelagen fra sommerbukken i lidt efter lidt, så der dannes en opbagt sauce. Bliv ved, indtil du har en passende mængde. Kom kød og grøntsag i, og lad det simre med et par minutter, så kødet varmes, og grøntsagerne akkurat er tilberedte. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

4. Pynt med ærteskud og tallerkensmækkere og server evt. med nye kartofler.

TIP: Kan man ikke skaffe ærteskud og tallerken-smækkere, kan andre urter som kørvel, brøndkarse eller grofthakket, bredbladet persille også se flot ud på retten.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce