Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sødt og sommerligt: Tomatsalat med jordbærdressing

Der er smæk på farverne i denne salat med tomater, jordbær og avocado.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

Dressing
100 g jordbær
1 spsk olivenolie
salt og peber
1 fed hvidløg
1 spsk mørk balsamic
2 spsk god olivenolie

Salat
600 g tomater, gerne forskellige farver og former
1 avocado
1 håndfuld basilikum
100 g gedefeta

Sådan gør du:

  1. Rens jordbærrene og vend dem med olie, salt og peber. Fordel bærrene i et ildfast fad og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  2. Kom de bagte jordbær og saften de har afgivet i en blender sammen med hvidløg, balsamico, olivenolie og blend til det har konsistens som en tyk dressing – smag til med salt og peber.
  3. Skær tomaterne ud i skiver og fordel dem på et fad. Skær avocado ud i tern og kom dem på fadet. Hak basilikum groft og drys ovenpå salater sammen med rustikke stykker gedefeta. Hæld tilsidst dressingen over salaten og server med det samme.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden