Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Blomkålene dyppes først i dej og bages – og glaseres derefter med barbecuesauce. Resultatet bliver sprødt og let knasende.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grøn hverdag: Blomkål forklædt som kylling

Disse barbecueblomkål kan få enhver til at spise blomkål - de sprøde buketter minder nemlig om kylling. Lav gerne en stor portion, så du har til flere dage.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

Blomkål

1 blomkål, ca. 800 g

1,25 dl vand

1 dl mælk

125 g fuldkornsrismel

salt og peber

1 tsk. stødt chili

2 tsk. stødt spidskommen

2 tsk. hvidløgspulver

Barbecuesauce

1,5 dl ketchup

2 tsk. løgpulver

1/2 tsk. havsalt

1 tsk. røget paprika

1-2 spsk. stærk chilisauce

3 spsk. kokosolie

1 spsk. æblecidereddike

Slaw

200 g spidskål

3 gulerødder

3 spsk. yoghurt

2 spsk. mayo

1 spsk. tahin

1 spsk. lys miso

saft fra 1/2 citron

salt

4 spsk. mandler

Sådan gør du:

  1. Rens blomkålshovedet og skær det ud i små buketter. Pisk vand, mælk og rismel sammen i en skål, og tilsæt derefter salt, peber, chili, spidskommen og hvidløgspulver. Vend blomkålsbuketterne i dejen, og bank overskydende dej af på kanten af skålen. Fordel buketterne på 2 bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader, varmluft i 20 minutter.
  2. Barbecuesauce: Imens laves saucen; kom alle ingredienserne til bbq-saucen i en gryde, og varm det op ved svag varme, indtil det hele er smeltet sammen – smag evt. til med mere chili.
  3. Tag buketterne ud af ovnen og vend dem rundt i saucen – sørg for, at alle buketterne er godt dækket af saucen. Læg dem tilbage på bagepladerne, og bag dem igen ved 200 grader, varmluft i ca. 25 minutter– vend dem halvvejs. Blomkålsbuketterne skal helst være sprøde og mørkebrune i kanterne.
  4. Slaw: Snit spidskål og gulerødderne fint, og kom det hele i en skål. Rør yoghurt sammen med mayonnaise, tahin, miso og citronsaft. Smag dressingen til med salt. Vend dressingen godt rundt i salaten, og tilsæt hele mandler inden servering. Server de varme blomkålsbuketter med coleslaw.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden