Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Der er knald på både smag og farver i denne vegetariske gryderet, der giver fylde og mæthed fra røde linser og søde kartofler.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Østafrikansk gryderet med spinat og linser

En nem vegetarisk hverdagsret med masser af smag og krydderier.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tanzanianerne laver mange gryderetter med grøntsager og kokosmælk og bruger gerne krydderier som gurkemeje, ingefær, hvidløg og spidskommen. Du kan selv justere, hvor krydret retten skal være, og evt. tilsætte en smule frisk eller tørret chili.

4 personer

Ingredienser

1 løg
3 fed hvidløg
ca. 10 g ingefær
2 spsk. olie til stegning, f.eks. kokosolie
1 1/2 spsk. stærk karry
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. spidskommen
1 spsk. sennepsfrø
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
2-3 søde kartofler, ca. 250 g
2 dl røde linser
150 g frisk spinat
4 spsk. usaltede jordnødder
limesaft
salt

Topping
frisk koriander
evt. frisk eller tørret chili

Sådan gør du:

  1. Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien, og tilsæt karry, gurkemeje, spidskommen og sennepsfrø. Lad krydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern – kom dem i gryden sammen med linserne, og lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller indtil kartoflerne er helt møre.
  3. Skyl spinaten grundigt, og skær den i tynde strimler. Hak jordnødderne groft, og tilsæt spinat og nødder til retten – lad det simre med i 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og evt. en smule chili.
  4. Server retten med en masse frisk koriander.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jens Hjalte Løgstrup

Hvad er det, der er rød som en Ferrari og kører på skinner?  En skinnecykel mellem Allingåbro og Randers

Nye grønne vaner eller grøn likør?  Læserne kommer med deres bedste tip til Midt- og Østjylland

Siden nonnerne forlod slottet i kølvandet på et mystisk dødsfald, er det blevet omdannet til pensionat og hotel

Morten Langkilde

Tag på underjordisk safari i Jylland

Eva Holtegaard-Kasler

Smagsoplevelser i Djursland:  Spis tang, vegetarisk eller traditionel dansk mad

Jens Hjalte Løgstrup

Sæt smartphonen på lydløs, og snup en dag 'alene' i den midtjyske vildmark

Roald Als/POLITIKEN

Dannelsesrejsen:  Kan et roadtrip til Jylland afhjælpe Roald Als' kolossale uvidenhed om hovedlandet?

Anne Louise Leth

En dag ved Randers Fjord:   Du kan komme til at følges med en sæl eller en havørn

Stine Daugaard

Få Danmarks glemte perle for dig selv

Roald Als/POLITIKEN

Roald Als på dannelses­rejse i Jylland:  »Hold nu kæft, Gorm. Det er Jylland. Det er nok til at overse«

Jørgen Schytte/Foto: Visit Denmark

Byerne syd for Aalborg er et besøg værd

Morten Langkilde

Gå på opdagelse i Mols Bjerge