Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Der er knald på både smag og farver i denne vegetariske gryderet, der giver fylde og mæthed fra røde linser og søde kartofler.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Østafrikansk gryderet med spinat og linser

En nem vegetarisk hverdagsret med masser af smag og krydderier.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tanzanianerne laver mange gryderetter med grøntsager og kokosmælk og bruger gerne krydderier som gurkemeje, ingefær, hvidløg og spidskommen. Du kan selv justere, hvor krydret retten skal være, og evt. tilsætte en smule frisk eller tørret chili.

4 personer

Ingredienser

1 løg

3 fed hvidløg

ca. 10 g ingefær

2 spsk. olie til stegning, f.eks. kokosolie

1 1/2 spsk. stærk karry

1 spsk. gurkemeje

1 spsk. spidskommen

1 spsk. sennepsfrø

2 dåser hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

2-3 søde kartofler, ca. 250 g

2 dl røde linser

150 g frisk spinat

4 spsk. usaltede jordnødder

limesaft

salt

Topping

frisk koriander

evt. frisk eller tørret chili

Sådan gør du:

  1. Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien, og tilsæt karry, gurkemeje, spidskommen og sennepsfrø. Lad krydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern – kom dem i gryden sammen med linserne, og lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller indtil kartoflerne er helt møre.
  3. Skyl spinaten grundigt, og skær den i tynde strimler. Hak jordnødderne groft, og tilsæt spinat og nødder til retten – lad det simre med i 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og evt. en smule chili.
  4. Server retten med en masse frisk koriander.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden