Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Disse falafler lavet af søde kartofler går godt til den friske gulerodssalat og de sprøde kålblade.
Foto: Ditte Ingemann

Disse falafler lavet af søde kartofler går godt til den friske gulerodssalat og de sprøde kålblade.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sprøde og sunde kåltacos med falafler og gulerodssalat

Søde kartofler har en sødlig, fyldig og krydret smag, som passer rigtig godt til disse falafler og en frisk gulerodssalat.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Falafler

2 store søde kartofler

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt kanel

3 fed hvidløg

1-2 tsk. stødt chili

1 spsk. tahin

saft fra 1/2 citron

1 håndfuld bredbladet persille

4-5 spsk. kikærtemel

salt og peber

olie til stegning

sesamfrø

Salat

4 gulerødder

1 håndfuld marokkansk mynte

1 håndfuld koriander

100 g blød feta

Dressing

1 tsk. stødt spidskommen

1 spsk. tahin

3 spsk. olivenolie

2 spsk. citronsaft

salt og peber

evt. 1-2 spsk. vand

8 lilla kålblade

Sådan gør du:

  1. Falafler: Rengør kartoflerne, og kom dem i et ildfast fad. Bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 30-40 minutter, indtil de er helt møre. Tag kartoflerne ud, og lad dem køle af.
  2. Fjern skindet, og tag det bløde kød ud med en ske, og kom det i en foodprocessor. Tilsæt krydderier, tahin, citronsaft, persille og kikærtemel, og blend det hele godt sammen til en fars. Smag farsen til med salt og peber.
  3. Lad gerne farsen trække i ca. 20 minutter. Varm en pande op med olie, og steg små falafelkugler, til de er gyldne og sprøde.
  4. Salat: Skræl gulerødderne, og skær dem enten i lange tynde strimler med en kartoffelskræller eller i tynde skiver. Hak urterne fint og bland dem med gulerødder. Smuldr feta over salaten.
  5. Dressing: Pisk spidskommen, tahin, olie, citronsaft, salt og peber sammen, og smag dressingen til – er den for tyk, så tilsæt en smule vand. Fordel dressingen over salaten, og smag til inden servering.
  6. Fordel otte små kålblade på et fad, og top hver af dem med falafler og gulerodssalat. Drys med lidt sesamfrø.

Tip: Den søde kartoffel bliver også kaldet batat og er en rodgrøntsag, som ofte har en lang facon og orange/gulligt frugtkød. Den indeholder en del A-vitamin og har også et højt indhold af fibre, så der er al mulig god grund til at gå om bord i den søde kartoffel.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden