Nøddebrødet har en smag af efterår og går fint i mange sammengænge – blandt andet er det supergodt ristet.
Foto: Columbus Leth

Nøddebrødet har en smag af efterår og går fint i mange sammengænge – blandt andet er det supergodt ristet.

Opskrifter

Hasselnøddebrød med mørk sirup og nøddeolie

Opskrifter

1 stort brød, ca. 6-8 personer, holdbarhed ca. 4 dage.

Ingredienser:
200 ml lunken mælk
100 g smør, smeltet
25 g gær
2 æg
2 æggeblommer
30 ml mørk sirup
40 g rørsukker
400 g hvedemel
1/2 tsk. salt
150 g hasselnødder
2-3 spsk. nøddeolie

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lunkne mælk og den smeltede smør.
  2. Rør derefter de hele æg, æggeblommerne, sirup og sukker godt sammen i mælken.
  3. Sigt mel og salt deri, og rør det godt sammen med hasselnødderne.
  4. Kom dejen i en rugbrødsform smurt med smør, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  5. Bag brødet ved 180 grader i en forvarmet ovn i 35-45 minutter. Tjek brødet med en grillpind. Hvis der ikke sidder dej på pinden, er brødet færdigt. Lad brødet køle af på en ovnrist.
  6. Server med koldt smør.

Tip: Hasselnøddebrødet er også rigtig godt til ost. Det kan desuden fint ristes dagen efter til morgenmad.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce