0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Meget bedre end kølediskens: Hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk

Der findes næppe en bedre måde at tage hul på årets første decemberdag end med hjemmelavede æbleskiver. Og har du mod på et utraditionelt twist, kan du også prøve at skifte æblefyldet ud med lidt nougat i midten - lige inden de vendes på panden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Æbleskiverne kan serveres med en bærmarmelade.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

3 æg

4 spsk. sukker

2,5 dl lun mælk eller kærnemælk

15 g gær

65 g smør

200 g mel

1/2 tsk. stødt kardemomme

1/4 tsk. salt

1 tsk. revet citronskal

lidt smør til stegning

1 æble – skåret i 20 små stykker

Tilbehør

marmelade og flormelis

Sådan gør du

  1. Del æggene i blommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil det bliver hvidt og luftigt.
  2. Smelt smørret i en gryde, og afkøl det en smule.
  3. Rør gæren i en skål med den lune mælk og tilsæt de piskede æggeblommer. Tilsæt mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør. Rør dejen jævn.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i æbleskivedejen.
  5. Kom lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, fyld dejen heri samt et lille stykke æble, og bag æbleskiverne ca. 2 et halvt minut på hver side. Vend dem med en strikkepind. Samlet bagetid er 5-6 minutter.
  6. Server de lune æbleskiver med god marmelade og flormelis.

Tip: Lav en hurtig marmelade, hvis du har lyst: Kom 300 g blandede bær og 75 g rørsukker i en gryde og bring det til kogepunktet. Lad det simre, til sukkeret er opløst. Blend halvdelen af bærrene, og rør dem med resten af de hele bær. Krydr evt. med lidt revet appelsinskal og vanilje. Er der brug for at jævne, kan du røre lidt maizenamel med koldt vand og komme det i gryden under omrøring. Bring det til kogepunktet og rør, til passende konsistens.