0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få varmen: Vidunderlig kartoffel-jordskok-suppe med bacon og palmekål

Den lyse suppe garneres med lynstegt kål og bacon.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

2 bagekartofler (ca. 600 g)

1 porre

3-4 fed hvidløg

lidt olivenolie

300-400 g jordskokker

1 liter grøntsags- eller hønsebouillon

2 dl piskefløde

lidt citronsaft

salt og peber

150-200 g bacon

100-150 g palmekål

fintsnittet porretop

2 fed hvidløg

1/2 mild chili eller mere efter smag

Tilbehør

brød

Sådan gør du:

  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern. Rens porrerne og kasser top og bund.
  2. Skær det hvide af porren i ringe. Snit det grønne fra porren i tynde skiver og gem det til topping.
  3. Opvarm en gryde med lidt olivenolie, og steg porre og bagekartofler ved svag varme i 3-4 minutter.
  4. Skræl imens jordskokkerne, og skær dem i skiver. Kom jordskokker og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog suppen i ca. 20 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
  5. Blend suppen med piskefløde og tilsmag med salt, peber og lidt citronsaft.
  6. Skær bacon i små tern og steg det gyldent og sprødt på en pande og kom det på en tallerken.
  7. Snit palmekål i tynde strimler (du kan også bruge groft hakket grønkål) Opvarm panden igen, og lynsteg porretop og palmekål 1-2 minutter, til det falder let sammen. Krydr med salt, peber, hvidløg og finthakket chili. Vend det grønne med sprødstegt bacon.
  8. Server den varme suppe med en skefuld bacon-palmekål-topping. Spis brød til.