Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Couscous med tørret frugt, mandler og feta

Couscoussen her smager dejligt både lun og stuetempereret. Og ja, der skal meget smør i, men det er det, der gør hele forskellen mellem ligegyldig couscous og couscous, du husker. Bare prøv det!

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 8 personer

Ingredienser

500 g couscous

5 1/2 dl kogende vand

100 g smør i små tern

1/2 dl god olivenolie

salt

200 g tørrede abrikoser

200 sultana-rosiner

1 stor håndfuld frisk mynte

1 stor håndfuld bredbladet persille

saft af 1/2-1 citron

100 g mandler

2 spsk. orangeblomstvand

Sådan gør du:

  1. Kom couscousgryn i et ovnfast fad eller en bred ovnfast skål med høje kanter. Fordel smør i små tern, olivenolie og salt ud over det og hæld kogende vand over. Rør hurtigt med en gaffel, og dæk fadet med stanniol eller husholdningsfilm. Lad det stå på køkkenbordet i 8-10 minutter.
  2. Fjern derefter folie/film og nulr couscoussen igennem med fingrene, så grynene løsner sig. Den er i princippet nu klar til brug, men du kan også gemme den til senere og lige før servering lune den op i et dørslag over en dampende gryde, mens du løsner grynene med en gaffel.
  3. Mens couscoussen trækker, kan du gøre fyldet klar. Skær abrikoser i strimler, og kom dem i en skål sammen med sultana-rosinerne. Hak mynte og persille og bland urterne med den tørrede frugt. Tilsæt citronsaft, og vend rundt. Hak mandlerne groft.
  4. Før servering vender du tørret frugt inkl. urter og marinade i den lune couscous. Tilsæt også hakkede mandler, og smag til med salt, citron og orangeblomstvand. Server lun eller stuetempereret – ikke kold, for så sætter smørret i grynene sig.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden