Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rabarberne og løgene tilberedes i samme fad som kyllingen, der også serveres med kartofler og klassisk agurkesalat.
Foto: Chris Tonnesen

Rabarberne og løgene tilberedes i samme fad som kyllingen, der også serveres med kartofler og klassisk agurkesalat.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ovnbagt kylling på rabarber-/løgkompot og klassisk agurkesalat

Her laver du det meste af retten i et fad og sparer på den måde tid og opvask.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 35 minutter

Ingredienser

600 g kyllingelårruller eller kyllingeoverlår

4 stængler rabarber, ca. 400 g

2 rødløg

2 spsk. balsamicoeddike

4 spsk. olivenolie

2 spsk. rørsukker

1 kg små kartofler

krydderurteblanding (persille, mynte, basilikum)

1 agurk

2 spsk. sukker

3 spsk. eddike

1 spsk. vand

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Vask rabarberne, snit enderne af, og skær stænglerne i stykker a ca. 5 cm.
  2. Pil løg og skær dem i smalle både. Kom rabarber og løg i et rummeligt ovnfast fad. Pisk/rør olivenolie, balsamico og rørsukker sammen, hæld det over rabarberblandingen og vend rundt.
  3. Kom kyllingestykkerne oven på rabarberblandingen, dryp lidt olivenolie, salt og peber på kyllingen og sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Tjek, om den er færdig ved følgende metode: Er saften klar, når du prikker let med spidsen af en kniv i kyllingestykket, er det færdigt.
  4. Kog imens kartoflerne i en gryde med vand og godt med salt, lad dem småkoge i 10 min. Sluk blusset, og lad kartoflerne trække færdige i eftervarmen. Tjek efter 10 minutter, om de er møre (når spidsen af en kniv glider let ind, er de færdige).
  5. Vask imens agurken og snit den i fine skiver. Pisk/rør eddike, vand og sukker sammen i en skål. Tilsæt agurker og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend i agurkerne et par gange inden servering.
  6. Skyl, tør og hak krydderurterne groft og drys dem over kyllinge-/rabarberfadet inden servering
  7. Server kylling på rabarber-/løgkompot med krydderurter, kogte kartofler og agurkesalat. Spis eventuelt en smørklart til kartoflerne.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden