Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Chris Tonnsen
Foto: Chris Tonnsen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mad på 13 min: Mættende grøn ret med et drys bacon

Så nemt og virkelig skønt! Spis af panden, hvis du vil, så er der nærmest ingen opvask!

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hovedret til 1

Tilberedningstid: 13 minutter

Ingredienser

100 g bacon i tern

220 g kogte kikærter (eller 1 dåse)

1 tsk. knust spidskommen

1 tsk. garam masala

150 g ærter

salt

tyk yoghurt

chilisauce, f.eks. harissa

evt. lidt klippet mynte

Sådan gør du:

  1. Rist baconternene på en varm pande. Brug kun lidt olie, hvis det er nødvendigt. Rist i 7-8 minutter.
  2. Kom kikærterne ved. (Husk at skylle og lade dem afdryppe, hvis du bruger kikærter på dåse).
  3. Rist videre i 2 minutter. Tilsæt spidskommen, garam masala, ærter og salt. Steg kort.
  4. Anret ærterne i dybe tallerkner eller direkte på panden. Top med tyk yoghurt, chili og eventuelt mynte, og læg citronbåde ved.

Tip: Vil du undlade kød, kan retten sagtens laves uden bacon. Kom smuldret feta på, hvis du vil have ekstra salt og dybde i retten.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jens Hjalte Løgstrup

Hvad er det, der er rød som en Ferrari og kører på skinner?  En skinnecykel mellem Allingåbro og Randers

Nye grønne vaner eller grøn likør?  Læserne kommer med deres bedste tip til Midt- og Østjylland

Siden nonnerne forlod slottet i kølvandet på et mystisk dødsfald, er det blevet omdannet til pensionat og hotel

Morten Langkilde

Tag på underjordisk safari i Jylland

Eva Holtegaard-Kasler

Smagsoplevelser i Djursland:  Spis tang, vegetarisk eller traditionel dansk mad

Jens Hjalte Løgstrup

Sæt smartphonen på lydløs, og snup en dag 'alene' i den midtjyske vildmark

Roald Als/POLITIKEN

Dannelsesrejsen:  Kan et roadtrip til Jylland afhjælpe Roald Als' kolossale uvidenhed om hovedlandet?

Anne Louise Leth

En dag ved Randers Fjord:   Du kan komme til at følges med en sæl eller en havørn

Stine Daugaard

Få Danmarks glemte perle for dig selv

Roald Als/POLITIKEN

Roald Als på dannelses­rejse i Jylland:  »Hold nu kæft, Gorm. Det er Jylland. Det er nok til at overse«

Jørgen Schytte/Foto: Visit Denmark

Byerne syd for Aalborg er et besøg værd

Morten Langkilde

Gå på opdagelse i Mols Bjerge