Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Her får du grønt i alle regnbuens farver.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så bliver du mæt: Hippiebowl med boghvede og søde kartofler

Masser af mæthed fra boghvede og søde kartofler og farverige grøntsager.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

2 dl boghvede

4 søde kartofler

olivenolie

salt og peber

2 avocadoer

2 rødbeder

75 g rucola

4 spsk. spirer, f.eks. karse

Dressing:

50 g usaltede cashewnødder, udblødt 1 time

1 fed hvidløg

saft fra 1 citron

skal fra ½ citron

1 tsk. tørret dild

1 tsk. løgpulver

½ dl vand

1 spsk. olivenolie

salt og peber

Topping:

4 spsk. solsikkekerner

1 spsk. soja

Sådan gør du:

  1. Skyl boghveden, og kog den mør i usaltet vand i ca. 15 minutter. Dræn vandet fra, og lad boghveden køle af.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Vend dem med olie, salt og peber, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne ved 200 grader, varmluft, i ca. 20 minutter.
  3. Skær avokadoen i tern eller lange strimler. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  4. Skyl rucola og spirer.
  5. Dræn cashewnødderne, og kom dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser, og blend det til en cremet dressing – smag til. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en tyndere dressing.
  6. Rist solsikkekernerne på en tør varm pande, til de begynder at få farve – tilsæt soja. Lad dem køle af. Fordel alle ingredienserne i fire skåle og top med dressing og solsikkekerner.

Tip: Boghvede har intet med hvede at gøre, men er faktisk et lille frø og har en god nøddeagtig smag. Hel boghvede kan købes i større supermarkeder eller i helsekostbutikker. Kan du ikke skaffe boghvede, så brug quinoa eller brune ris i stedet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden