Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Mølbak
Foto: Mette Mølbak
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mette Mølbak anbefaler: Lav selv din leverpostej - og du vil aldrig mere overveje en færdiglavet

Leverpostej lugter af grå hverdag. Medmindre du laver den selv. Så er det en udsøgt luksus, som fortjener en fornem plads på frokostbordet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Smagen af min barndom er leverpostej. Ikke som i grå hverdag og sur novemberregn. Men som noget, der kom duftende ud af ovnen og blev spist lidt for varmt, fordi det var umuligt at vente på at det kølede ordentligt af.

Min mor har altid bagt leverpostej - og gør det stadig. Faktisk kan jeg ikke huske, at hun nogensinde har købt en leverpostej. Og nu er jeg selv begyndt at bage leverpostej. For det er bestemt umagen værd. Udgangspunktet for opskriften kommer fra en Irma-opskrift tilbage i 70’erne, men gennem årerne har min mor optimeret den til den her version:

Leverpostej
800 g hakket lever
400 g hakket spæk
2 hakkede løg
2 æg
4 tsk salt
2 tsk peber
1/2 tsk stødt allehånde

Opbagning
60 g smør
60 g mel
2 dl fløde
4 dl sødmælk
+ forme til at bage leverpostejerne i.

Sådan gør du:

  1. Bland lever, spæk, løg, æg, salt, peber og allehånde i en skål.
  2. Lav herefter en opbagning. Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Rør det grundigt sammen. Tilsæt fløde og mælk lidt efter lidt og pisk det sammen til en sammenhængende masse.
  3. Lad det koge igennem et par minutter, men pas på det ikke brænder på.
  4. Lad det køle let af og hæld blandingen i levermassen.
  5. Rør det sammen og fordel levermassen i forme, der kan tåle at gå i ovnen.
  6. Fordel formene i en dyb bradepande, og kom vanden i bunden af bradepanden. Bag dine leveropostejer 1 time ved 200 grader.

Spis leverpostejen let afkølet på godt surdejsrugbrød - gerne med rødbeder og syltede agurker til. De resterende postejer kan fryses.

Tip: Hakket lever og spæk hos kan bestilles hos nærmeste slagter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden