Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Mette Mølbak

One pot cooking: Efterårets nemmeste græskarsuppe

Du behøver kun en gryde for at lave supernem og velsmagende suppe.

Opskrifter

Jeg har kastet min kærlighed på det orange græskar hokkaido, som både er smukt i farven og nemt at forvandle til en fyldig, velsmagende suppe. Jeg kan blive helt grundglad, når jeg en grå hverdag kan kigge ned i en gryde fyldt med knaldgul suppe.

Her får du min opskrift på en supernem suppe. Jeg gider ikke besværet med at skrælle det, men jeg vasker det grundigt og fjerner evt. genstridig jord med en kniv.

Jeg er stor fan af one pot cooking, hvor du bare bruge en enkelt gryde i madlavningen. Så sparer du både tid, energi og opvask.

Ingredienser

1 økologisk hokkaidogræskar
1 løg
1 fed hvidløg
4 cm ingefær
olivenolie
1,2 l hønsebouillon*
2 dl speltkerner
æblecidereddike
salt og peber

Tilbehør

Cremefraiche
evt. ristede græskarkerner og krydderurter

Sådan gør du

  1. Vask græskarret, halver det, fjern kernerne, og skær det i mindre stykker.
  2. Pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre stykker.
  3. Skræl ingefæren, og riv den.
  4. Kom olivenolie i en gryde, og steg løg og hvidløg ved svag varme. Tilsæt ingefær og græskar, og hæld bouillon over.
  5. Kog op, og lad suppen koge i ca. 30 minutter, til græskarret er mørt. Blend suppen med en stavblender, og lad den koge op.
  6. Tilsæt evt. lidt mere væde, hvis konsistensen er for tyk. Tilsæt speltkernerne, og kog videre i 10-15 minutter, til kernerne er bløde.
  7. Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
  8. Server med cremefraiche, ristede græskarkerner og krydderurter.

*Jeg har ofte hønsebouillon i fryseren. Jeg koger en kylling med urter og grønt og fryser suppen ned i passende portioner. Det er en perfekt hverdagsredning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden