Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Søren Staun Pedersen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lun grønkålssalat med græskar

Der er smæk på både farver og smag, når bitter grønkål og farverig græskar mødes.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

400 g græskar i tern (grå type, f.eks. butternutsquash)
150 g grønkål
80 g pinjekerner

Dressing
1 del hvidvinseddike
1 del honning
2 dele olivenolie

Sådan gør du:

  1. Græskar klargøres og skæres i tern med skræl. Bag græskarternene ved 200 grader i ca. 35 minutter.
  2. Grønkålen tages af stilkene, snittes i mindre stykker og skylles i en si.
  3. Når græskarret er taget ud af ovnen, hældes kogende vand over grønkålen, og det skylles straks derefter med koldt vand.
  4. Pinjekerner ristes på en tør pande. Kom græskar og grønkål i en skål eller på et fad og drys med pinjekerner.
  5. De tre ingredienser til dressingen blandes godt sammen og hældes over salaten. Mængde vurderes efter smag. Grønkålssalaten er perfekt til en grillaften eller som tilbehør på middagsbordet. Den kan også spises kold til frokost.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden