Det er den cremede valnøddedressing, der er stjernen her – brug den også i andre salater.
Foto: Chris Tonnesen

Det er den cremede valnøddedressing, der er stjernen her – brug den også i andre salater.

Opskrifter

Nem aftensmad: Formidabel kyllingesalat med valnøddedressing, æble og bladselleri

Super nem og velsmagende aftensmad. Den cremede valnøddedressing er stjernen her – brug den også i andre salater.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser:

Fyld
500-600 g kylling (gerne en kold rest stegt eller kogt; ellers 4 ferske kyllingebryster)
havsalt
friskkværnet peber
evt. olivenolie til stegning
6 stilke bladselleri
3 sprøde æbler, gerne gråsten eller ingridmarie
2 hoveder hjertesalat eller 1 hoved spidskål/½ hoved rødkål
1 håndfuld valnøddekerner

Valnøddedressing
18-20 halve valnøddekerner
½ dl æbleeddike
lidt fintrevet hvidløg (ca. 1 lille fed)
1 tsk. sukker
lidt havsalt
lidt friskkværnet peber
1 dl god olivenolie

Sådan gør du:

Dette er sådan en salat, jeg laver, når jeg har kylling tilovers fra dagen før. Men hvis du ikke har det, så steg 4 kyllingebrystfileter sådan her:

  1. Varm en pande godt op ved høj varme, og smid en klat smør og lidt olie på. Når det er brunet, så læg kyllingebrysterne på, og steg dem i ca. 2 minutter, vend dem, og giv den anden side 2 minutter. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen og find et stort låg, der dækker stegepanden. Læg låg på, og lad kyllingebrysterne stege stille i 10 minutter. Vend dem så om, træk panden af blusset, og lad dem hvile der i 10 minutter. Køl kyllingekødet af.
  2. Skyl bladselleristilkene, og snit dem halvfint – tag gerne toppen med også.
  3. Befri æblerne for kernehus, og skær æblerne i mundrette stykker.
  4. Skyl salaten, og slyng den tør i en slynge. Bræk den i grove stykker. Bruger du kål, så snit den lidt groft. Kom bladselleri, æbler og salat/spidskål i en stor skål, og tilsæt hele valnøddekerner. Skær den kolde kylling i passende stykker, og kom også dem i skålen.Smæk alle ingredienser til dressingen i et (stav-) blenderglas, og blend dem til en cremet dressing. Smag til med salt, sukker og syre, og vend dressingen med salaten.
  5. Server straks, gerne med ristet brød og smør.

Tip: Hvis du lader valnøddekernerne til salatfyldet trække i en stor skål vand natten over, kommer de nærmest til at smage som friske valnødder. Når nødderne har suget lidt af vandet, kan du med lidt fingersnilde pille skindet af dem, så de bliver nøgne og fine.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce