Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det er den cremede valnøddedressing, der er stjernen her – brug den også i andre salater.
Foto: Chris Tonnesen

Det er den cremede valnøddedressing, der er stjernen her – brug den også i andre salater.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nem aftensmad: Formidabel kyllingesalat med valnøddedressing, æble og bladselleri

Super nem og velsmagende aftensmad. Den cremede valnøddedressing er stjernen her – brug den også i andre salater.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Fyld

500-600 g kylling (gerne en kold rest stegt eller kogt; ellers 4 ferske kyllingebryster)

havsalt

friskkværnet peber

evt. olivenolie til stegning

6 stilke bladselleri

3 sprøde æbler, gerne gråsten eller ingridmarie

2 hoveder hjertesalat eller 1 hoved spidskål/½ hoved rødkål

1 håndfuld valnøddekerner

Valnøddedressing

18-20 halve valnøddekerner

½ dl æbleeddike

lidt fintrevet hvidløg (ca. 1 lille fed)

1 tsk. sukker

lidt havsalt

lidt friskkværnet peber

1 dl god olivenolie

Sådan gør du:

Dette er sådan en salat, jeg laver, når jeg har kylling tilovers fra dagen før. Men hvis du ikke har det, så steg 4 kyllingebrystfileter sådan her:

  1. Varm en pande godt op ved høj varme, og smid en klat smør og lidt olie på. Når det er brunet, så læg kyllingebrysterne på, og steg dem i ca. 2 minutter, vend dem, og giv den anden side 2 minutter. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen og find et stort låg, der dækker stegepanden. Læg låg på, og lad kyllingebrysterne stege stille i 10 minutter. Vend dem så om, træk panden af blusset, og lad dem hvile der i 10 minutter. Køl kyllingekødet af.
  2. Skyl bladselleristilkene, og snit dem halvfint – tag gerne toppen med også.
  3. Befri æblerne for kernehus, og skær æblerne i mundrette stykker.
  4. Skyl salaten, og slyng den tør i en slynge. Bræk den i grove stykker. Bruger du kål, så snit den lidt groft. Kom bladselleri, æbler og salat/spidskål i en stor skål, og tilsæt hele valnøddekerner. Skær den kolde kylling i passende stykker, og kom også dem i skålen.Smæk alle ingredienser til dressingen i et (stav-) blenderglas, og blend dem til en cremet dressing. Smag til med salt, sukker og syre, og vend dressingen med salaten.
  5. Server straks, gerne med ristet brød og smør.

Tip: Hvis du lader valnøddekernerne til salatfyldet trække i en stor skål vand natten over, kommer de nærmest til at smage som friske valnødder. Når nødderne har suget lidt af vandet, kan du med lidt fingersnilde pille skindet af dem, så de bliver nøgne og fine.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

  • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden