Opskrifter

Det perfekte alternativ til risalamande: Syrlig risdessert

Elsker du også risalamande? Synes du også, det er ærgerligt, den kun spises til jul? Her kommer et godt alternativ, der kan spises året rundt. Til fire personer.

Opskrifter

Risen

4 dl afkølet risengrød
2-3 dl yoghurt naturel
1 tsk. vaniljepulver
4 spsk. flydende honning, eller efter smag

Appelsin- og abrikoskompot

5 økologiske appelsiner
12 tørrede abrikoser
1 dl lyst rørsukker
1 vaniljestang
100 g smuttede mandler

Crunch

75 g smuttede mandler
1 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

  1. Rør den kolde risengrød med yoghurt, vanilje og honning, til den har en blød konsistens og en syrligsød smag.
  2. Lav appelsin- og abrikoskompot: Skær tynde strimler af skallen af tre af appelsinerne med et citrusjern, og kom dem i en gryde.
  3. Skræl alle appelsinerne, og skær dem i mindre stykker, klip abrikoserne i strimler. Kom begge dele i gryden sammen med sukkeret og en flækket vaniljestang, hvor kornene er løsnet.
  4. Kog appelsinerne og abrikoserne i ca. 15 minutter, til du har en god, grov kompot. Tilsæt de smuttede mandler.
  5. Til crunchen hakker du mandlerne groft og rister dem let gyldne på en tør, varm pande. Når de er næsten færdige, tilsætter du sukkeret og lader mandlerne karamellisere let. Lad dem køle af på bagepapir.
  6. Servér den kølige risdessert med den varme kompot, og drys med de ristede, karamelliserede mandler.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce