Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Line Thit Klein
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Varm æbledrink med stjerneanis

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Varme drikke i vinterens kolde måneder er skønt. Prøv denne varme æbledrik. Hvis du ønsker at skrue op for krydringen og julestemningen, kan du tilsætte lidt kardemomme-kapsler, et par hele nelliker og frisk ingefær.

Ingredienser

1 l æblemost

½-1 vaniljestang

2 stjerneanis

grove strimler af citronskal fra ½ citron

1-2 æbler

lidt rom efter smag og behag

Sådan gør du:

  1. Kom æblemost i en gryde sammen med vanilje og stjerneanis. Lad det simre 10 minutter. Træk det til side og tilsæt citronskal. Lad det trække 10 minutter.
  2. Skær æbler i små tern og fordel dem i glas. Hæld varm æbledrik i glassene og tilsæt lidt rom i hver eller servér det, som det er. Krydret æbledrik med stjerneanis smager skønt, både med og uden alkohol.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

  • Du lytter til Politiken

    Julian Assange og turen nedad
    Julian Assange og turen nedad

    Henter…

    WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden