Foto: Line Thit Klein
Opskrifter

Pasta med stegt kylling og dijon-mascarpone-sauce  

Mascarponeost er godt til cremede pastasaucer. Tilsæt evt. en håndfuld krydderurter, persille, basilikum eller grofthakket brøndkarse, hvis du synes.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

2-3 rødløg, i tynde både

3-4 fed hvidløg, i tynde skiver

3-4 kviste timian, bladene heraf

citronskal af 1/2 citron

lidt balsamico

500 g kyllingelår uden ben eller kyllingebrystkød, skåret i grove tern

1-2 små pastinakker, skåret i tern

300 g pasta

1/2-1 dl hønsebouillon

1-1½ spsk. dijonsennep, eller mere efter smag og behag

150-200 g mascarpone

lidt citronsaft

lidt tørret knust chili

1/2 bundt basilikum

Sådan gør du:

  1. Pil og skær rødløg i tynde både. Opvarm en pande og steg rødløgene møre, 7-8 minutter. Tilsæt hvidløg og timian, og steg fortsat 1 minut. Krydr med salt, peber, citronskal og lidt balsamico eller en anden eddike. Kom de stegte løg i en skål.
  2. Sæt en gryde med rigeligt vand og salt over at koge. Det er til pastaen.
  3. Opvarm panden igen, og steg kyllingekødet i 5-6 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Kom pastinaktern på panden, når der er 5 minutter tilbage af stegetiden, og steg det mørt sammen med kyllingekødet. Krydr med salt og peber.
  4. Kog pastaen, til den er al dente, 9-10 minutter. Hæld vandet fra pastaen, og vend med lidt olivenolie.
  5. Kom lidt hønsebouillon eller vand ved kyllingekødet på panden, og afkog panden ½ minut. Tag panden af varmen, tilsæt dijonsennep, og rør rundt. Tilsæt mascarpone, og rør igen. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. mere dijonsennep efter smag og behag.
  6. Vend den kogte pasta med stegt kylling og cremet dijon-mascarpone-sauce, stegte løg og lidt tørret knust chili. Anret i dybe tallerkener, og top med frisk basilikum, og server med det samme.

TIP: Hvis du gerne vil have mere grønt i retten, så skær f.eks 1 squash i små tern, og lynsteg det på en pande, og krydr med salt, citronsaft og lidt knust chili. Vend squash i pastaretten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce