Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Line Thit Klein
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pasta med stegt kylling og dijon-mascarpone-sauce  

Mascarponeost er godt til cremede pastasaucer. Tilsæt evt. en håndfuld krydderurter, persille, basilikum eller grofthakket brøndkarse, hvis du synes.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

2-3 rødløg, i tynde både

3-4 fed hvidløg, i tynde skiver

3-4 kviste timian, bladene heraf

citronskal af 1/2 citron

lidt balsamico

500 g kyllingelår uden ben eller kyllingebrystkød, skåret i grove tern

1-2 små pastinakker, skåret i tern

300 g pasta

1/2-1 dl hønsebouillon

1-1½ spsk. dijonsennep, eller mere efter smag og behag

150-200 g mascarpone

lidt citronsaft

lidt tørret knust chili

1/2 bundt basilikum

Sådan gør du:

  1. Pil og skær rødløg i tynde både. Opvarm en pande og steg rødløgene møre, 7-8 minutter. Tilsæt hvidløg og timian, og steg fortsat 1 minut. Krydr med salt, peber, citronskal og lidt balsamico eller en anden eddike. Kom de stegte løg i en skål.
  2. Sæt en gryde med rigeligt vand og salt over at koge. Det er til pastaen.
  3. Opvarm panden igen, og steg kyllingekødet i 5-6 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Kom pastinaktern på panden, når der er 5 minutter tilbage af stegetiden, og steg det mørt sammen med kyllingekødet. Krydr med salt og peber.
  4. Kog pastaen, til den er al dente, 9-10 minutter. Hæld vandet fra pastaen, og vend med lidt olivenolie.
  5. Kom lidt hønsebouillon eller vand ved kyllingekødet på panden, og afkog panden ½ minut. Tag panden af varmen, tilsæt dijonsennep, og rør rundt. Tilsæt mascarpone, og rør igen. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. mere dijonsennep efter smag og behag.
  6. Vend den kogte pasta med stegt kylling og cremet dijon-mascarpone-sauce, stegte løg og lidt tørret knust chili. Anret i dybe tallerkener, og top med frisk basilikum, og server med det samme.

TIP: Hvis du gerne vil have mere grønt i retten, så skær f.eks 1 squash i små tern, og lynsteg det på en pande, og krydr med salt, citronsaft og lidt knust chili. Vend squash i pastaretten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden