Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
David Loftus
Foto: David Loftus
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bagte gulerødder med rød dukkah

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dukkah, Dukka eller Duqqa … Kært barn har mange navne – eller stavemåder! Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, som kan bruges sammen med brød, suppe, salat, kød og meget andet. Det gode ved dukkah er, at du kan lave det med de krydderier, som du kan lide, det holder rigtig længe, og det kan bruges på alverdens måder. Lav en stor portion og brug den til at pifte hverdagsmaden op med. Her kommer den i en rød og lidt spicy udgave.

4 personer

Ingredienser

ca. 16-20 små gulerødder

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

flagesalt

1 bundt frisk koriander

Rød dukkah

2 tsk fennikelfrø

2 tsk hel spidskommen

75 g mandler

2 tsk sød paprika

2 tsk røget paprika

flagesalt

Sådan gør du:

 1. Rens gulerødderne og halver dem på langs. Vend dem med olie og salt og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag gulerødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og let sprøde.
 2. Rød dukkah: Rist fennikelfrø og spidskommen på en varm, tør pande i et par minutter – tag dem af og kom mandlerne på panden. Rist dem indtil de er gyldne. Kom dem i en minihakker med fennikelfrø, spidskommen og de to slags paprika og blend, indtil blandingen er fin. Smag dukkahen til med salt og evt. en smule sukker – så du får en dukkah, der både er salt, krydret, stærk og sød. Læg de bagte gulerødder på et stort fad og drys med dukkah og frisk koriander.

Tip: Der er mere dukkah, end der skal bruges til denne opskrift, men opbevar resten i et rent glas – der kan den holde sig rigtig længe.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden