Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bananabread med brunet smør og valnødder

Bananbrød er lidt en undskyldning for at spise kage med smør på morgen, middag og aften. Bag det, når du har mange brune/sorte bananer liggende, og spis det i tykke skiver, som du evt. smider i brødristeren først.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 stk.

Ingredienser

115 g smør

4 modne/meget modne bananer (ca. 330-350 g skrællet vægt) + 1 ekstra banan til toppen

2 store æg

¾ dl kærnemælk

210 g hvedemel

150 g brun farin

1½ tsk natron

1 tsk stødt kanel

1/4 tsk revet muskatnød

½ tsk havsalt

70 g valnøddekerner

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det koge og syde, til det bruner og dufter hasselnøddeagtigt og dejligt. Tag smørret af varmen, og lad det køle en smule.
  2. Skræl de 4 bananer, og mos dem med en gaffel. Kom bananmosen i en skål, og rør den sammen med æggene og kærnemælken. Rør også det brunede smør i – sørg for at få alt det gode nøddebrune grums med.
  3. Tag en anden skål, og bland alle de tørre ingredienser sammen i den; mel, farin, natron, kanel, muskatnød og salt. Rør denne blanding i bananmassen – lad være med at røre for meget. Vend til sidst de hele valnøddekerner i dejen.
  4. Smør en rugbrødsform med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden af formen. Hæld dejen i formen, og jævn den godt ud. Skræl den sidste banan, flæk den på langs, og drys lidt brun farin på den klistrede skæreflade. Sæt forsigtigt de halverede bananer ned oven i dejen med skærefladen opad. Bag bananbrødet i 55 minutter til 1 time, til det er gyldent og gennembagt. Test evt. ved at stikke en stegenål ned midt i brødet – der må ikke hænge dej ved den, når du trækker den op.
  5. Lad bananbrødet køle lidt af i formen, inden du vender det ud. Server det lunt eller afkølet i tykke skiver, som bestemt ikke tager skade af at blive smurt med lidt koldt smør. Det smager næsten endnu bedre dagen efter, holder sig i det hele taget godt i 3-4 dage, og efter en tur i brødristeren er det fantastisk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden