Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helt fra bunden: Pappardelle med rå kantarel og basilikum

Pappardelle kræver ikke mange sving på pastamaskinen, for det er bare en enkelt pasta i én lang køre. Skal retten laves til flere, ganger du bare ingredienserne op med det antal, I er.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 2 personer

Ingredienser

Pappardelle

200 g tipo 00-mel

2 æg

Fyld

3-4 store kantareller

1 håndfuld basilikum

1 æg

40 g ricotta

1/2 citron

Sådan gør du:

  1. Pappardelle: Hæld melet ud på bordet i en bunke, og lav en lille fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen, og arbejd melet ind i ægget med en gaffel i små cirkulære bevægelser. Når blanding begynder at virke let grødet, æltes resten af melet ind med hænderne. Dejen vil virke en anelse tør og smuldrende, men den skal nok samle sig, bare giv den lov til at ligge på køl i 30 minutter. Kør den så ud til to lange brede pappardeller på en pastamaskine. Pastaen koges i rigeligt letsaltet vand i ca. 2 minutter, men først, når fyldet er ved at være klar.
  2. Fyld og anretning: Skær først kantarellerne ud i tynde skiver, og pluk basilikummen i blade, og gem dem til anretningen. Slå et æg ud i en skål, rør sammen med ricotta, og smag til med citronsaft og salt. Når pastaen er kogt, tages den op af vandet og lægges i skålen med ricottacremen, hvor den vendes sammen, til pastaen er dækket med creme. Anret pastaen i en skål med de rå kantarelskiver og basilikumbladene.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden