Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram

Kantarelgaletten er både smuk og nem at lave.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kantarelgalette med gedeost

Kald den en morgenmadsgalette, om du vil; under alle omstændigheder er kantarelgaletten både smuk og nem at lave.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 2 personer

Ingredienser

150 g kantareller

1 spsk. olivenolie

salt og peber

1 spsk. smør

1 dl piskefløde

500 g butterdej

100 g blød gedeost

2 æg

Sådan gør du:

  1. Begynd med at stege kantarellerne i olie og smør, og krydr rundhåndet med salt og peber.
  2. Tilsæt piskefløden, som koges ind til det halve.
  3. Lad kantarellerne køle, og forbered imens bunden. Tag to-tre plader butterdej, og ælt grundigt, så butterdejen bliver mat (dvs. at den ikke puffer op, når den bliver bagt). Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir, og dæk den med kantarellerne, men efterlad ca. 1 cm kant hele vejen rundt.
  4. Krydr med salt og peber, smuldr gedeosten ovenpå, og slå det ene æg ud i midten. Fold siderne op om sig selv, og pensl kanten med et sammenpisket æg.
  5. Læg galetten på en bageplade, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 minutter.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden