Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sødt. Appelsinmarmeladen tilføjer en sødme til brunchbordet og bollerne.
Foto: Columbus Leth

Sødt. Appelsinmarmeladen tilføjer en sødme til brunchbordet og bollerne.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjemmelavet karamelliseret appelsinmarmelade

Ifølge traditionen skal syltesager laves i koloenorme mængder med dertil-hørende sylteglas, som skal rengøres og skoldes og ... jeg bliver helt træt ved tanken. Nu behøver vi ikke samle forråd mere, så jeg sylter nogle få glas ad gangen – og så virker hele projektet meget mere overskueligt.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Vask appelsinerne, og skær dem i bitte små stykker med skræl og det hele – eller se tip nedenfor vedrørende bitterheden. Skræl og skær guleroden i bitte små terninger. Kom det i en tykbundet gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljekorn og stang. Kom sukkeret i, og lad marmeladen koge i 3-4 timer ved laveste varme og under hyppig omrøring. Hvis den koger tør, så tilsæt noget vand, og læg låg på. Hvis den er for vandig, så tag låget af. Smag den til med sukker.

2. Vask og skold et par glas, og hæld den varme marmelade i de varme glas, og luk straks lågene til. Køl marmeladen af og opbevar den i køleskabet, og tag altid af den med rene skeer.

Tip

Altså: Man tager en økologisk appelsin og hakker det hele så fint som muligt med en skarp kniv. Koger den med sukker i mange timer ved lav varme, og så har man en dejlig bitter marmelade.

Hvis man vil have den mindre bitter, river man først skallen af, derefter skærer man de hvide hinder af og kasserer dem, og så hakker man appelsinkødet og koger det sammen med skal og sukker.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden