Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Maltbolle. Bollerne er bagt med mørkt maltmel, som laves af byg eller hvede, der er spiret i 10-12 dage og derefter tørres, ristes og males til mel. Det kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.
Foto: Columbus Leth

Maltbolle. Bollerne er bagt med mørkt maltmel, som laves af byg eller hvede, der er spiret i 10-12 dage og derefter tørres, ristes og males til mel. Det kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Koldhævede maltboller med mandler

Maltmelet giver bollerne en flot brun farve og sødlig smag. Start dagen før med at lave dejen, som i øvrigt kan holde sig minimum 3 dage i køleskabet, og man kan så løbende bage friske boller.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

13-15 stk.

Ingredienser:

50 g mandler
25 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
5 dl vand
50 g maltmel
200 g fuldkornsmel/knækkede kerner/grahamsmel
250 g hvedemel

Tilbehør
manchegoost
marmelade

1. Hak mandlerne groft. Rør gær, salt og sukker ud i vandet. Tilsæt mandler, maltmel og mel, og rør dejen godt sammen med en træske, den skal være klæg og fast. Dæk dejen med et viskestykke, og stil skålen på køl til næste dag.

2. Næste dag: Skru ovnen helt op ved varmluft. Klat bollerne ud på en bageplade med bagepapir med våde hænder (nemmest hvis du stiller dig ved siden af vasken og lader det kolde vand løbe i en tynd skråle). Bag bollerne i 12 minutter øverst i ovnen, de hæver her og flækker. Skru ovnen ned til 200 grader uden varmluft, og flyt bollerne ned i midten af ovnen. Vend pladen 180 grader, så bollerne bliver jævnt bagt. Bag bollerne i 12 minutter, til de er sprøde og lysebrune, og køl dem af på en rist.

3. Tag gerne osten ud af køleskabet, nogle timer før den skal serveres, så udvikler smagen sig.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden