Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Krydret. Æggene må gerne få et lille smukt og velsmagende drys paprika på toppen. Det kan både være den stærke, søde eller røgede. Og hvis I er til hvidløg fra morgenstunden, så pres et fed i salatdressingen.
Foto: Columbus Leth

Krydret. Æggene må gerne få et lille smukt og velsmagende drys paprika på toppen. Det kan både være den stærke, søde eller røgede. Og hvis I er til hvidløg fra morgenstunden, så pres et fed i salatdressingen.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spejlæg med ristede krydderurter, røget paprika og serranoskinke

Et spejlæg kan også varieres. Jeg blev inspireret af mine mange potter med friske krydderurter. Dem med ’tykke’ blade kan alle bruges: rosmarin, timian, salvie og så videre, gerne en blanding. Også persille og løvstikke er gode at stege.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Steg skinken på begge sider på en tør pande ved middelhøj varme, til den er sprød. Tag den af varmen. Kom olie på panden, og steg videre på middelhøj varme, tilsæt krydderurterne, kun blade/nåle og bløde grene. Steg, til de er sprøde, ganske kort tid, og tag dem af varmen. En madpincet er fin at have her, ellers går det an med en paletkniv.

2. Kom evt. lidt mere olie på panden, og slå æggene ud. Fordel de stegte krydderurter på, og giv et drys paprika også. Drys evt. salt på, eller lad de spisende selv gøre det, da skinken er salt. Server straks de spejlede æg, når hviden er gennemstegt, med skinken til.

Tip

Det er også lækkert at stege lidt fintsnittede løg og evt. hvidløg sammen med krydderurterne og lægge dem på toppen af æggene også

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden