Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Drys. Denne opskrift på rugbrødsdrys er et godt eksempel på, hvordan man kan undgå madspild ved at bruge gårsdagens brødrester.
Foto: Lykke Rump

Drys. Denne opskrift på rugbrødsdrys er et godt eksempel på, hvordan man kan undgå madspild ved at bruge gårsdagens brødrester.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrift: Sådan kan du lave gammelt brød til lækkert drys

Tørre rugbrødsrester kan bruges til hjemmelavet drys og minimere madspild.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 portioner

Ingredienser:

Ingredienser
300 g tørt rugbrød
75 g rørsukker eller farin
Eventuelt 20 g smør
1 stang vanilje
½ stang kanel (stødes) eller 1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme

Københavns Madhus arbejder bl.a. med økologisk omlægning i offentlige køkkener. Køkkenerne får hjælp til at nå op på en økologiprocent på 60-90 økologi uden at driftsomkostningerne stiger for køkkenerne.

LÆS OGSÅ

En af måderne at få råd til den lidt dyrere økologi er ved at minimere madspild, hvilket også er godt for miljøet, forklarer kok og produktudvikler Heidi Hansen fra Københavns Madhus. Opskriften på rugbrødsdrys er et eksempel på, at man i stedet for at smide tørt rugbrød ud kan bruge det til morgenmadsdrys.

Sådan laver du rugbrødsdrys:

1. Rugbrødet rives på rivejern eller hakkes med kniv.

2. Rugbrødskrummerne blandes med et af sukkerprodukterne i en skål. Vurdér selv, hvor meget af sukkeret, du vil bruge. Ofte er det ikke særlig meget, der behøves.

3. Du kan eventuelt tilsætte bittesmå klatter blødt smør til blandingen, primært for smagens skyld. Det samme gælder krydderierne. Tilsæt mest af det, du bedst kan lide.

4. Blandingen bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og ristes ved 150-200 grader og varmluft i ca. 10-12 minutter. Tjek drysset løbende og rør eventuelt i det, så det ristes ensartet. Vær opmærksom på, at drysset ikke skal ristes knastørt, da det bliver mere sprødt under afkølingen. Drysset kan alternativt ristes på en pande, om end det ikke giver helt samme resultat. Efter afkøling opbevares drysset i en lukket krukke.

Opskrift af kok og produktudvikler Heidi Hansen, Københavns Madhus

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden