Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aromatisk. Ved at tilføje kardemomme i appelsinsalaten, skabes der en perfekt balance til de syrlige appelsiner.
Foto: Columbus Leth

Aromatisk. Ved at tilføje kardemomme i appelsinsalaten, skabes der en perfekt balance til de syrlige appelsiner.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salat med appelsin, fennikel og spidskål

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

6-8 personer

Ingredienser:

50 g pinjekerner
200 g spidskål
1 fennikel, ca. 200 g
800 g appelsiner
7 kardemommekapsler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. friskpresset citronsaft
salt og friskkværnet peber

En sprød og saftig salat med sæsonens sidste spanske appelsiner. Salaten skal være syrlig som modspil til de sødlige linser og lammet med figner. Kardemommen får smagsløgene på rejse til det mauriske køkken. Duft til den friskristede, stødte kardemomme, og lad sanserne danse aromatisk mavedans.

Sådan gør du:

1. Dressing: Flæk kardemommekapslerne, og tag frøene ud. Rist dem let på en tør pande, og stød dem i en morter. Bland dressingen af stødte kardemommefrø, olie, citronsaft, salt og peber.

2. Rist også pinjekernerne gyldne på en tør pande. Snit kålen og fenniklen helt fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter eller tynde skiver. Anret det hele i lag på et smukt fad.

3. Ved serveringen: Vend salaten med dressingen, og smag til med salt og peber.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden