Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hjemmerørt. Der er intet, der slår en friskrørt mayonnaise, og her er den blevet smagt til og farvet med safran og hvidløg. Sammen med chips er det en god starter til din påskefrokost.
Foto: Columbus Leth

Hjemmerørt. Der er intet, der slår en friskrørt mayonnaise, og her er den blevet smagt til og farvet med safran og hvidløg. Sammen med chips er det en god starter til din påskefrokost.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chips med påskedip

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal selvfølgelig være æg til frokosten. De bliver emulgeret med olie til en dejlig friskrørt mayonnaise. Den krydrede dip bliver serveret med med blå kartoffelchips. Hvis du ikke kan få fat i dem, så server almindelige kartofler.

Sådan gør du:

1. Udblød safranen i vandet. Del ægget, kom blommen i en røreskål, og gem hviden til noget (andet) sjovt. Kom citronsaft, hvidløg og lidt salt ned i skålen, og pisk det sammen.

2. Hæld olien i en lille (fløde)kande, og hæld den dråbe for dråbe i ægget, mens du pisker. Når det begynder at ligne mayo, kan olien hældes i, i en tynd stråle. Kom safranvandet i, og smag til med salt, peber og citronsaft.

3. Server dippen portionsvis i små æggebægre eller snapseglas, og stik chips i. Eller byd bare en skål med dip og en med chips.

Tip

Køb altid chips, som kun indeholder kartofler, olie og salt, så slipper I for unødvendige tilsætningsstoffer. Server radiser til, hvis påsken skal være lidt mere pink.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden